kjøper du pels, kjøper du lidelse

Det er mye snakk om pelsindustrien i media (tv, radio, facebook, blogger osv) for tiden, og dette syns jeg er bra sånn at uvitende kan bli opplyst om den forferdelige overgreppet mange gjør på dyr. Jeg vet at jeg heldigvis ikke er den eneste som er imot pels, og nå skal jeg skrive litt om hvorfor jeg er i mot pels og om hvorfor pelsindustrien burde bli nedlagt. Dyrebeskyttelsen har plublisert en film som viser hvordan dyrene blir mishandlet rundt om i Norge, og denne har jeg linket til nedenfor.

 

Filmen viser som sagt hvordan dyrene blir mishandlet. Man får se hvordan dyrene spiser hverandre levende og hvor utrolig store skader de har. Noen av dyrene mangler ben, ører, øyner og liknende. Det er helt forferdelig. Hvis du orker, så kan du se filmen her --->  http://www.dagbladet.no/2010/10/31/nyheter/dyremishandling/innenriks/14085693/


 

Omtrent 800 000 rev og mink avles fram og drepes hvert år bare i Norge, og dette kun for å bli til pels. De holdes innesperret i små nettingbur på pelsfarmer. Pelsdyrene lider skikkelig i burene. De dreper hverandre og spiser på egne kroppsdeler i frustrasjon over å være innesperret. Dyrene får store skader og blir pint, som du kan se i filmen jeg linker til lengre oppe i innlegget. Til slutt blir pelsdyrene drept med strøm eller gass, noe som høres helt forferdelig ut. I Norge er det ca. 345 pelsdyroppdretter. Dessverre får pelsdyrnæringen støtte fra staten på omtrent 50 millioner kroner hvert år. Det vil si at alle vi som må betale skatt er tvunget til å gi

penger til dette. Synes det er grusomt at pengene våres ikke brukes til noe mer nyttig.  

  

Pels er helt unødvendig. Det er et luksusprodukt som virkelig inger trenger. Ingen trenger å ha en lang kåpe av f. eks. revepels. Jeg ville aldri brukt ekte pels, men det finnes fuskepelser som er minst like fine som ekte pels for dere som liker det. Falske pelser får man i butikker som H&M, Cubus og lignende, og de er mye billigere enn ekte, og best av alt; ingen dyr har blitt pint og drept brutalt for å bli til dette produktet.

 

 

 

Hvis du vil være med å stoppe pelsindustrien, så er det viktigste du kan gjøre å ikke kjøpe ekte pels. Så lenge pels er noe som selger, kommer det nok til å forsette. Men hvis ingen vil ha det, sier det seg selv at bedriftene som driver med dyremishandling og pelsindustri går konkurs, og dermed avsluttes det hele.

 

Det ble med det Bjørn!! Får ta Palmeolje industrien en annen gang. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits